Лионел Меси сам ще реши кога да се оттегли от националния отбор по футбол на Аржентина, категоричен е селекционерът на световните шампиони Лионел Скалони. Той добави, че се надява мегазвездата на местния футбол да остане възможно най-дълго на терена.

Меси, на 36 години, изведе Аржентина до световната купа през месец декември в Катар. Противно на очакванията, след финала срещу Франция той обяви, че ще продължи да играе за националния отбор, който има насрочена контрола с Панама в четвъртък.

"Меси ще продължава да играе до този момент, в който самият той вземе различно решение. Виждам, че е щастлив и на терена, и сред останалите в националния отбор", заяви Скалони, цитиран от БТА.

"Лео ми изглежда добре и заслужава цялата любов, която получава в Аржентина. Той и всички негови съотборници са много обичани тук и се радвам, че изживяват това. Лео, въпреки че е най-добрият от всички, се нуждаеше от това. Това е нещо, което ще остане с него за целия му живот".

Освен световен шампион, Аржентина е първенец и на Южна Америка. Скалони предупреди футболистите си, че веднъж щом са стигнали до върха, не бива да се отпускат и за секунда.

"Световни шампиони сме, но това не означава, че някой ще ни даде нещо даром. Не можем да правим каквото си искаме, защото сме спечелили няколко мача. Футболистите трябва да разберат, че всичко започва от начало и нещата се решават само на терена. Световният шампион няма предимство преди мача. Той трябва да си го извоюва", продължи националният селекционер.

"Аржентинската фланелка задължава всеки да играе на върха на възможностите си и това е ясно на всички в отбора. Празниците са хубаво нещо, но сега имаме работа за вършене".

Снимка: БГНЕС