За мнозина Лионел Меси е най-добрият футболист на всички времена. Аржентинската звезда прекара почти две десетилетия на върха на световния футбол, а вече е и световен шампион с националния отбор на Аржентина.

По различни причини обаче цената на феномена, роден в Росарио, продължава да пада според специализирания сайт "Transfermarkt". Истината е, че има обяснение около загубата на пазарна стойност на човека, който току-що достигна 800 официални гола.

От една страна, неизбежен факт е, че въпреки че магията все още е жива, Меси ще навърши 36 години следващия юни. В същото време договорът на аржентинската звезда в Пари Сен Жермен изтича след три месеца и не се очертава подновяване на хоризонта, нещо, което пряко застрашава цената на футболиста, пише "Труд".

Накратко, голмайсторът за всички времена за Барселона и националния отбор на Аржентина сега има пазарна стойност от 45 милиона евро според специализирания портал. По този начин Бълхата загуби още 5 милиона по отношение на последната си цена.

Но Меси не е нито единствената звезда, нито единственият играч от Пари Сен Жермен, който претърпя спад по отношение на пазарната си стойност. Напротив, неговият приятел Неймар страда от същата "болест". Бразилецът, преминал през Сантос и Барселона, понижи цената си от 75 милиона евро до 70 поради подобни причини.