Марио Кемпес, световен шампион и голмайстор на Аржентина през 1978 г., коментира бъдещето на Лионел Меси, който е свързван със завръщане в Барселона. Той го посъветва да остане във Франция, ако се стреми да играе на следващото Световно първенство през 2026 г., което ще бъде в Съединените щати, Мексико и Канада.

„Ако той иска да играе на следващото Световно първенство, ще остане във Франция“, каза Матадорът в интервю за TyCSports. В този смисъл той подчерта, че в Лига 1 "Меси е по-отпочинал": "В ПСЖ след три години той ще бъде перфектен. Ще го видим и в квалификациите. Малко по малко ще видим физическия ритъм на Меси.“

На свой ред цитираният от "Труд" Кемпес спомена голямото предимство на стила на Бълхата. "Има едно нещо, в което Меси побеждава всички: той бяга, когато трябва да бяга“ , каза той.

Марио Кемпес се позова на дебата за това кой е най-добрият аржентински национален отбор в историята след силното заявление на Родриго Де Пол, който увери, че това е световният шампион за 2022 г. „Де Пол не е бил роден, когато ние станахме шампиони. Те всички са шампионски отбори. Няма по-добър отбор. Ние бяхме най-добрите през 1978 г., Диего през 1986 г., днес са тези през 2022 г.", каза Матадорът.