ПСЖ отстрани суперзвездата си Лионел Меси от отбора за следващите две седмици. Решението е от днес и санкцията срещу аржентинеца влиза в сила веднага.

 

Причина за острата реакция на клуба е визита на Меси в Саудитска Арабия, която е станала без позволението на клуба.  Вчера стана известно, че нападателят е напуснал местоположението на клуба без разрешението на треньора Кристоф Галтие и футболния съветник Луис Кампос. ПСЖ е отстранил Меси от отбора за две седмици, както ще го лиши от възнаграждението му за това време.

 

От лагера на Меси засега запазват мълчание и чакат официална среща с шефовете на ПСЖ, за да се стигне до изясняване на казуса. Според медиите във Франция обаче отношенията между двете страни са тотално влошени.

Така Лео почти сигурно ще напусне френския клуб, където изкара последните два сезона. Световният шампион става свободен агент на 1 юли и ще може да си тръгне без трансферна сума. Той е свързван със завръщане в клуба на сърцето си Барселона, който обаче все още има финансови проблеми и не е ясно дали ще успее да го впише за новия сезон.