Звездата на Наполи Виктор Осимен и неговия агент Календа са в Париж за преговори с Пари Сен Жермен, пишат италианските медии. За нигерийският голмайстор има интерес също от Висшата лига и Байерн (Мюнхен).

Твърди се, че президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис е поставил цена от 160 млн. евро на нападателя. Осимен вкара 23 гола този сезон в Серия А, за да помогне на тима да спечели първа титла на Италия от 33 години насам. Вестник "Ил Матино" от Неапол твърди, че Осимен ще получи заплата от поне 10 млн. евро чисто на година, ако напусне Неапол това лято. Това е два пъти повече отколкото получава под Везувий.

Очаква се развитие по евентуален трансфер да има до края на месец юни. Първоначално се смяташе, че Байерн е най-сериозния кандидат за Осимен, но Оливер Кан, който е в управата на баварците, отрече това пред вестник "Билд". Той каза: "150 млн. за Осимен? Когато се говори за такава сума трябва да сме сигурни, че футболиста ще оправдае похарчените пари. Това със сигурност ще е огромен риск".