Вратарят на Пари Сен Жермен Серхио Рико остава в интензивното отделение на болницата, след като пострада при конна езда. Рико пада от коня, който е яздил, по време на традиционно за Южна Испания годишно поклонение.

Първоначално беше обявено, че той е станал жертва на сблъсък на избягал кон с неговото животно. Но след това се разбра, че неговият кон се е сблъскал впрегнато в каруца муле, каза семейството му в изявление късно в неделя. Испанският вестник Mарка съобщи, че стражът е получил разрешение от клуба си Пари Сен Жермен да участва в поклонението.

"Серхио е в добри ръце, бори се да се възстанови и знаем, че получава най-добрите грижи от медицинския екип в болница "Вирхен дел Росио". Трябва да сме внимателни, особено през следващите 48 часа“, се казва в изявлението на семейството.

"В момента очакваме резултатите от медицинските изследвания, за които се надяваме да са положителни. Така че ще ви информираме за промените в състоянието му възможно най-скоро", пише още в писмото до медиите. Първоначалните информации бяха, че той се бори за живота си, но повече детайли не са разпространени нито от клиниката, нито от близките му.

Всяка пролет стотици хиляди поклонници се събират в светилище, за да отдадат почит на Девата от Росио - събитие, което съчетава религиозния плам на католиците с фестивалния колорит в Андалусия. Като бивш футболист на Севиля, Серхио Рико е участвал във въпросното християнско събитие, така че за него обстановката не е нова.

29-годишният вратар пристигна в ПСЖ през 2020-а година, след като преди това изкара една година под наем. Иначе кариерата му е започнала в Севиля, играл е една година под наем и в английския Фулъм./БТА

Снимка: БГНЕС