Позицията на ПСЖ към звездата на отбора Килиан Мбапе не се е променила, пише италианският журналист Фабрицио Романо. 

Всички решения на казуса с французина са били предложени, включително нов договор с откупна клауза за следващото лято. Световният шампион е отказал всяко предложение на клуба, а столичани са убедени, че той желае да премине единствено в Реал Мадрид.

Сегашното споразумение на 24-годишния стрелец е до 30 юни 2024-а. Рекордьорът по титли във Франция иска над 100 милиона евро за него сега, но "кралския клуб" не възнамерява да плаща сума за него.

Миналият месец Пари Сен Жермен прие предложението на Ал Хилал за 300 милиона, но самият футболист не склони да разговаря със саудитите.

Мбапе не бе част от турнето на френския шампион за предсезонната подготовка, тъй като отказва да поднови договора си, припомня Фокус. По този начин догодина той ще си тръгне със свободен трансфер, в която посока поиска.

В последните седмици най-добрият играч на Лига 1 за миналия сезон се готвеше самостоятелно на клубната база. Още не е ясно дали новият наставник Луис Енрике ще го използва за първия кръг и домакинството на Лориен следващата събота, когато започва новият сезон в местното първенство.

Миналият сезон Мбапе игра в 43 двубоя от всички надпревари. В тях вкара 41 попадения, направи 10 асистенции и получи 6 жълти картона за 3564 минути на терена.