Пари Сен Жермен привлече френския нападател Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт в най-голямата сделка, сключена в деня на крайния срок за трансфери в Европа.

24-годишният нападател, родом от предградията на Париж, беше цел на ПСЖ през цялото лято и малко след затварянето на трансферния прозорец клубът потвърди подписването на петгодишен договор с футболиста.

Сумата по сделката е около 90 млн. евро, за да завършат подписването.

Муани пропусна тренировките с Франкфурт тази седмица, като германската страна потвърди "желанието му да бъде трансфериран в друг клуб преди края на трансферния прозорец в петък вечерта".

Коло Муани, който подписа за клуба от Бундеслигата от Нант само преди година, не взе участие в домакинската победа на Айнтрахт над Левски София с 2:0, с която отборът осигури място в груповата фаза на Лигата на конференциите.

До късните часове на деня обаче Франкфурт отхвърляше предложенията на ПСЖ за играча.

Стана ясно, че шампионът от френската Лига 1 се е опитал да предложи изпадналия в немилост нападател Уго Екитике на Айнтрахт като част от евентуална сделка, тъй като иска да събере Коло Муани с френските си съотборници Килиан Мбапе и Усман Дембеле в атака.

Пристигането на Коло Муани означава, че ПСЖ е похарчил общо около 350 млн. евро за нови попълнения през този прозорец.

По-рано от клуба обявиха привличането на перспективния нападател Брадли Баркола от Олимпик. Клубът заяви, че е продал играча за 45 млн. евро плюс още 5 млн. евро под формата на евентуални бонуси.