Бразилската футболна звезда Неймар заяви, че той и неговият бивш съотборник Лионел Меси са "преминали през ад" заедно в Пари Сен Жермен.

Попитан за триумфа на Меси и съотборниците му от националния тим на Аржентина на Световното първенство в Катар, 31-годишният Неймар коментира в интервю пред бразилското интернет издание Globoesporte, че той бил щастлив за приятеля си, но и тъжен в същото време.

"Той отиде в рая с националния отбор на Арженита, печелейки всичко в последните години. А с Пари Сен Жермен премина през ад. Ние преминахме през ад - той и аз", каза бразилският футболист.

Неймар не коментира детайли, но добави, че Лионел Меси не е бил справедливо критикуван в Париж и не е заслужавал такова отношението при раздялата си с отбора от футболна гледна точка.

Преди Меси да премине в американския Интер Маями през лятото, той и Неймар играха заедно два сезона във френския шампион. Двамата бяха съотборници и от 2013-а до 2017 година в Барселона.

Наскоро Лионел Меси разкри на пресконференция, че не е искал да напуска Барселона и преживял трудни времена в Пари Сен Жермен.

С Интер Маями 36-годишният Меси спечели първите си девет мача, отбеляза 11 гола и изведе отбора до трофея в турнира за Купата на лигите.

Неймар пък се присъедини към саудитския Ал Хилал преди няколко седмици за 90 милиона евро./БТА

Снимка: БГНЕС