„Килиан Мбапе не може да бъде доволен от последните си изяви“, каза селекционерът на Франция Дидие Дешан, след като обяви състава си за евроквалификация срещу Нидерландия и приятелска среща с Шотландия. Мбапе е с колебливо представяне през този сезон, въпреки че отбеляза седем гола в Лига 1 за Пари Сен Жермен. Френският клуб беше разбит с 1:4 от Нюкасъл в Шампионската лига в сряда и Мбапе имаше малко влияние в мача на стадион „Сейнт Джеймс Парк“.

„Той не е в най-добрата си форма, за което говорят и резултатите на клуба му. Очевидно, с всичко, което е способен, и влиянието му, това има голямо влияние върху неговия отбор“, каза Дешан на пресконференция.

„Това не е първият, нито последният път, в който той има периоди, в които не се представя добре. Може би не е имал типична лятна подготовка. Но не се притеснявам за него и неговия състезателен дух. Познавам го добре. Той не трябва да е доволен в момента. Дори когато се справя добре, той иска да се справи по-добре“, завърши селекционерът.

Франция пътува до Амстердам, за да се изправи срещу Нидерландия на 13 октомври. Те са начело в група B с пълен актив от 15 точки. След това „петлите“ приемат Шотландия в контрола в Лил на 17 октомври.

Снимка: БГНЕС