20-годишният Шави Симънс е считан за един от най-добрите млади футболисти в света в момента и за това свидетелства номинацията му за наградата „Golden Boy“ през 2023 г. Той в момента играе под наем в РБ Лайпциг, но е собственост на ПСЖ. Преди това обаче кариерата му стартира в ПСВ Айндховен, а през изминалото лято едва не преминава в Манчестър Юнайтед. Сделката обаче е провалена заради много странна клауза.

Оказва се, че нидерландците са си подсигурили, че юношата на клуба ще донесе огромна печалба, надхвърляща онези €6 млн., които „парижани“ платиха за него през 2022 г. По информация на L'Equipe, сделката е включвала клауза, според която при евентуален следващ негов трансфер сумата ще отиде директно по сметката на ПСВ. Това обаче важи до определен, неназован период от време.

„Червените дяволи“ и „биковете“ опитаха да откупят правата на Симънс през изминалия трансферен прозорец и по всичко личи, че той е бил по-близо до „Олд Трафорд“. Вместо това арабските собственици на френския шампион са отхвърлили всяко едно предложение, а вместо това го оставят под наем в Лайпциг до края на настоящата кампания.

Шави Симънс днес е национал на страната си и ако погледнем статистиката, той вече натрупа 31 гола и 23 асистенции във всички турнири, с което се превръща в истински кошмар за противниковите отбрани. Хлапето се подвизава обичайно на дясното крило, но често може да бъде видян на другия фланг и в центъра на терена.