Пари Сен Жермен спечели драматично с 3:2 като гост срещу Брест в ранния неделен двубой от десетия кръг в Лига 1.

Победното попадение беше реализирано от звездата Килиан Мбапе в 89-ата минута, а преди това шампионите пропиляха аванс от две попадения.

Уорън Заире-Емери даде аванс в полза на гостите след 16 минути игра и асистенция на Брадли Баркола.

В 28-ата минута Мбапе беше точен за първи път в двубоя с удар в левия ъгъл, но Стив Мюние върна едно попадение за "пиратите" две минути преди почивката. Вратарят Марко Бизо се отличи с добри спасявания и остави Брест в двубоя.

Жереми льо Дуарон с глава успя да изравни в 52-ата минута, а близо 20 минути след това Джанлуиджи Донарума направи успя да се справи със сериозна опасност пред вратата на столичани.

В 84-ата минута беше отсъдена дузпа в полза на гостите за нарушение срещу Рандал Коло Муани в наказателното поле. Решението беше потвърдено от видео асистент рефера и Мбапе пропусна да се разпише от бялата точка, но при добавката на 11-метровия наказателен удар френският национал отблизо осигури успеха в полза на Пари сен Жермен.

Шампионите, които постигнаха четвърти пореден успех в Лига 1, са на второ място в класирането с 21 точки, на точка след лидера до момента Ница. Брест допусна 14-то последователно поражение срещу столичани и е на шестата позиция в подреждането на френския шампионат.