ПСЖ бе на косъм от почти сигурно сбогуване с Шампионската лига, но Килиан Мбапе спаси парижани.
Френският тим стигна до равенство 1:1 с Нюкасъл.

Исак откри през първата част. През втората част играчите на Луис Енрике се скъсаха да се надпреварват кой ще пропусне по-чисто положение Само, за да се стигне до 97-ата мин. Тогава Мбапе изравни от дузпа, дадена дълбоко в добавеното време.

С точката ПСЖ остава на второто място в групата на смъртта. Шампионите на Франция са със 7 точки. Английският тим е с 2 по-малко преди изиграването на последните срещи от потока.


ПСЖ натисна от първите минути. Още след 10 мин игра пред френския шампион се откри възможност за гол. Коло Муани изведе Хакими по дясното крило. Мароканският национал с перфектен пас намери Мбапе пред вратата. Мегазвезата на световния футбол пробва да открие с пета, но ударът му бе отразен от Поуп.

2 мин. по-късно гостите от Англия имаха шанс да излязат напред в резултата. Алмирон открадна топката от Хакими. Играчът на Нюкасъл навлезе в наказателното поле и намери Исак на прекрасна позиция. Нападателят стреля силно, но над вратата.

С течение на изминаващото време, англичаните взеха инициативата. Така се стигна до 25-ата мин., когато Нюкасъл поведе.

Ливраменто попиля отбраната на ПСЖ и пусна към Алмирон. Офанзивният футболист стреля, но Донарума отрази. Намесата на италианския вратар обаче не бе на топниво и топката отиде право в Исак. Нападателят нямаше проблеми и на празна врата прониза мрежата на парижани.

Чак в края на полувремето ПСЖ стигна до нов точен удар във вратата на "свраките". След изпълнението на ълговия удар Фабиан Руис стреля, но не затрудни Поуп.

Френският тим пропусна да изравни в 56-ата мин. Тогава офанзивните играчи на ПСЖ разиграха с по едно докосване. Дембеле бе изведен сам срещу Поуп, но стражът на Нюкасъл отрази. Топката стигна до Мбапе, който обаче не може да отправи ножичен удар и така на английския тим му се размина.

В 65-ата мин. ПСЖ пропиля нов шанс пред гола. Мбапе размина няколко бранители на Нюкасъл на десния фланг и пусна успореден пас към резервата Брадли Баркола, който чакаше малко пред дузпата. 19-годишният футболист стреля, но Поуп спаси шута му.

2 мин. по-късно Баркола отново се оказа на стрелкова позиция. Този път обаче ударът му не бе точен и излезе в аут.

В 68-ата мин. Хакими бе съборен в наказателното поле на гостите. Играчите на Луис Енрике веднага поискаха дузпа. Ситуацията бе разгледана с ВАР, но реферите прецениха, че няма нарушение.

Френският гранд поиска пак дузпа само няколко минути по-късно. Претенциите на играчите на ПСЖ бяха, че футболист на Нюкасъл е докоснал топката с ръка. Съдията Марчиняк обаче не категоричен - ситуацията е била чиста.

В 82-ата мин. Дембеле получи пас на няколко метра от голлинията на Нюкасъл, но ударът му профуча в аут.

Мбапе се обърка триково в наказателното поле на английския тим в края на срещата и стреля, но Поуп спаси с крак. Топката се върна пак във френския играч, но този път шутът му излезе в аут.
 

Дълбоко в добавеното време ПСЖ пак поиска дузпа. За разлика от предните пъти, в които френския тим искаше 11-метров наказателен удар, този път реферът отиде да гледа на монитора. Полският съдия даде дузпа за ПСЖ.

Зад топката застана капитанът Килиан Мбапе, а мегезвездата не пропусна - 1:1.

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - НЮКАСЪЛ 1:1

0:1 Исак (25); 1:1 Мбапе (90+8)

ПСЖ: Донарума, Ернандес, Данило, Шкриняр, Хакими, Лий, Угарте, Фабиан Руис, Дембеле, Мбапе, Коло Муани
НЮКАСЪЛ: Поуп, Лавраменто, Шер, Ласелс, Трипиър, Жоелинтон, Бруно Гимараеш, Майли, Гордън, Алмирон, Исак