Докато фокусът на феновете е върху това дали Килиан Мбапе ще продължи в клуба или ще отиде в Реал Мадрид, Катарският фонд реши да продаде процент от Пари Сен Жермен на инвестиционен фонд от Съединените щати. Arctos Sports Partners придоби миноритарен процент (12,5%, според докладите) от пакета акции на клуба. Сумата, за която е извършена операцията, е 4,250 милиона евро, пише "Труд".

Освен продажбата, катарският фонд ще запази собствеността и контрола върху управлението на клуба. По-конкретно, навлизането на американската инвестиционна група ще му позволи да "разрасне дейността по отношение на недвижимите имоти на клуба и стратегическите операции и инициативи". Освен това, ако плановете за закупуване на "Парк де Пренс" - собственост на кметството на Париж - се провалят, тогава проектът за изграждане на нов стадион може да продължи, обяви испанският вестник Marca.

Американският фонд в ПСЖ ще се съсредоточи по принцип върху насърчаването на женския футбол и съвместната работа с клуба за инвестиции в други спортове. По този начин ПСЖ ще може да се възползва от основите, които Arctos постави в NFL, NBA, NHL и дори Формула 1.