Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике потвърди, че Килиан Мбапе е готов за игра за сблъсъка от Шампионската лига с Реал Сосиедад.

Мбапе лекува възпаление на левия глезен и остана на пейката в съботния мач от Лига 1 срещу Лил. Запитан дали Мбапе е готов да започне срещу Сосиедад в първия мач от осминафиналите, Енрике отговори с кратко „Да“ на пресконференцията преди мача.

"Той можеше да играе и преди четири дни, ако беше финал. Но тъй като не беше финал, не си струваше да поемаме риска", каза Енрике.

Договорът на Мбапе с ПСЖ изтича в края на юни и звездата на Франция все още не е казал дали ще остане, като информаци все по-усилено го свързват с преминаване в Реал Мадрид.

Енрике беше запитан дали се притеснява, че мачът може да бъде последен за Мбапе у дома в мач от Шампионска лига, ако ПСЖ бъде елиминиран от Сосиедад.

"Ппоследен мач? Не, не се притеснявам", отговори Енрике.

ПСЖ е считан за фаворит в двубоя със Сосиедад, но Енрике иска това да се покаже на терена.

"Няма голямо значение какво се говори, фаворитът трябва да го покаже на терена."

Енрике опитва да намали напрежението и да промени психическия подход на своите играчи.

"Не става въпрос за защита на играчите, а за това да останем възможно най-естествени. Най-добрият начин да подходиш към тези мачове е да си спокоен", каза още Енрике.

"Сосиедад играе добър футбол през последните шест години. Те жънат плодовете от тази работа. Те са един от отборите, които допускат най-малко голове в Шампионската лига и няма да ни правят подаръци", коментира Луис Енрике.