Френският нападател Килиан Мбапе заяви, че се разделя с Пари Сен Жермен с високо вдигната глава след победата с 2:1 над Олимпик Лион във финала за Купата на Франция.

Мбапе обяви този месец, че ще напусне френския клуб в края на сезона след седемгодишен престой, по време на който той стана техен голмайстор за всички времена с 256 гола.

Последният му мач за клуба беше в съботния финал в Лил, в който ПСЖ триумфира след голове през първото полувреме на Усман Дембеле и Фабиан Руис.

"Беше едновременно трудно и приятно, защото това е финал и в крайна сметка победихме. Изпълнено съм с радост“, каза Мбапе пред репортери.

"Всичко това са хубави спомени, много години, както в ПСЖ, така и разбира се в тази лига. Тръгвам си с високо вдигната глава, с трофей, и запазвам само положителното", каза още той.

Мбапе се очаква в близките дни да обяви преминаването си в испанския гранд Реал Мадрид.

Запитан защо все още не е обявил следващия си клуб, 25-годишният футболист каза: "Защото смятам, че се сбогувам с настоящия си отбор. Мисля, че всичко, което исках, беше да завърша добре с моя клуб. Има трофей. Мисля, че има време за всичко. Ще обявя новия си клуб своевременно. Мисля, че остават само няколко дни, така че има няма проблем".

Снимка: БГНЕС