Халфът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев спечели наградата за най-добър полузащитник за втора поредна година и се класира на трето място в анкетата "Футболист на годината" в България за 2022-а.

"Наградите тежат, но не като килограми, а като това, че хората са видели какво съм направил и са гласували за мен. Затова съм длъжен и тази година да направя добри игри и да показвам добри резултати. След тежките контузии и толкова време извън терените сега футболът ми се отплаща и сега взимам награди", каза Чочев след церемонията.

Чочев, който носеше екипа на италианския Палермо, би искал отново да играе в чужбина.

"Има запитвания в клуба, има разговори, ако ръководството прецени, че дадена оферта ги задоволява и мен също, може да се стигне до трансфер отново в чужбина", добави той.

Халфът иска да играе отново за националния отбор на България.

"Когато играеш за националния отбор е нормално да имаш няколко гласа отгоре в анкетата може би, но за мен да стана футболист номер 3 на България е чест, горд съм от тази награда. Мисля, че Десподов и Груев, които са преди мен е напълно заслужено, поздравявам ги и се надявам догодина да съм пак тук. Искам да играя отново за националния отбор, който не иска да играе, когато  ме извикат и преценят, аз съм готов. Не съм имал разговор с треньора, така е преценил той, аз се стремя да се трудя, да показвам добри игри - това се иска от мен, а кой ще викат в националния отбор преценяват от треньорското ръководство", каза полузащитникът.

"Засега нямам амбиции да ставам голмайстор на Първа лига, но ако няколко кръга продължа да водя, може би тогава вече ще имам, но все още е прекалено рано. Миналата година хората ме избраха за най-добър полузащитник, успявам втора година да спечеля тази награда, това показва, че не съм се отпуснал и съм продължил да работя добре. Чувствам се добре в българското първенство, но ако имам оферта бих желал пак да играя в чужбина, но имам дълъг договор и всичко зависи от ръководството", добави Ивайло Чочев.

Снимка: Lap.bg