Златан Ибрахимович продължава да работи здраво в тренировките и може да се завърне в титулярния състав на Милан за първи път от над 13 месеца в предстоящия сблъсък със Салернитана в понеделник. 41-годишният шведски нападател изигра 40 минути този сезон, след като се възстанови от сериозна операция на коляното, записвайки епизодични изяви при победата над Аталанта и загубата от Фиорентина.

Ибрахимович даде да се разбере по време на възстановяването му, че страстта му към футбола не го е напуснала и че все още не е готов да се пенсионира, а продължаващата му упорита работа в Миланело е знак за това. Както беше подчертано от  журналиста Джанлука Ди Марцио, Стефано Пиоли обмисля да направи промени за предстоящия мач срещу Салернитана и иска да даде почивка на Оливие Жиру.

Въпреки че Дивок Ориги може да започне, последните индикации от Миланело са, че Ибрахимович може да се завърне в титулярния състав на Милан за първи път от 23 януари 2022 г., когато стартира при равенството 0:0 на росонерите с Ювентус. Във вчерашната тренировка Ибрахимович изигра целия мач с отбора на Милан до 18 години, две полувремена по 25 минути, и показа положителни знаци. Следващите сесии в Миланело ще бъдат мястото, където Пиоли ще вземе своето решение.