Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде пресконференция преди домакинството на Лудогорец в неделя вечер. До момента Рибарски води дублиращия отбор във Втора лига, който вероятно ще задържи първото място във второто ниво на футбола ни.

„Играят първия срещу третия. Нормално да се очаква труден двубой с оглед на мача за Купата. Ще успеем да вдигнем настроението и да изглеждаме по по-различен начин и да покажем максимума от възможностите си. Нов треньор на първия отбор – да, но достатъчно време съм в клуба и доста време работих в първия отбор. От зимата съм във втория отбор. Познавам добре футболистите. Всичко не може да ми е ясно. По-важното е да намерим начин и път да постигнем максимума от възможностите на играчите“, каза Рибарски.

„Постоянен наставник няма. Най-сигурното нещо е, че всеки треньор рано или късно го уволняват. Това е навсякъде. Ситуацията не е такава, каквато ми се иска на мен. Не е лека, но да тръгваме да правим драми и трагедии няма смисъл. Единствено ние може да излезем от ситуацията. Фокусирайки се върху всеки мач да намерим верните неща. Вярваме във възможностите на играчите и разбира се ще подходим по най-добрия начин“, допълни треньорът на „червените“.

„Резултатите наистина наистина не са оптимални. За формата на играчите на мога да говоря чисто физическа. Там има данни, на които ще се опрем. Три мача има до края. Целта е бронзовите медали и разбира се тя минава през победи. С оглед на състоянието на отбора, временто е важен компонент, а ние го нямаме. Има два дни до следващия мач. Няма да се правят радикални проблеми, просто ще се опитаме да допуснем по-малко грешки“, заяви още Рибарски.

„Трябва да намалим непредизвиканите грешки при играта с топката и да увеличим малко интензитета в акциите в дефанзивен план. Това бяха нещата, които позволиха на Лудогорец да създаде толкова много ситуации до 30-ата минута. Надявам се да видим лицето, което играчите показаха на предишния мач в Бистрица срещу Лудогорец“, каза той.

„С доста голяма доза чест на първо място е това, че са се спрели на мен. Ситуацията е такава в клуба, че остават три мача, целите са високи, знаете какви са мачовете и на дали в такова кратко време може да се намери треньор, който да навлезе веднага. Познавам доста добре ситуацията в клуба и може би това е наклонило везните. Мисля, че последната година – година и половина клубът предприе линия да създава в отбора конкуренция от играчи, които са най-добрите в efbet Лига. Не бих коментирал конкретни позиции“, заяви още Рибарски.

Той бе запитан и как би коментирал различни слухове за „организации“ и „схеми“.

„Интересува ме единственото представянето на терена. Максимално бързо да си върнем усмивките от терените. Не искам да коментирам такива безумици като „организация“. Каквото е необходимо да направим, ние сме клубът, който го прави само на терена. Мога да гарантирам за нас, че не е имало такова нещо. Радвам се, че съм в такъв клуб и се надявам и другите отбори да последват нашия пример“, завърши специалистът.