Старши треньорът на футболния ЦСКА 1948 Атанас Рибарски заяви преди заминаването на отбора за подготвителния лагер в Словения, че тимът очаква още две нови попълнения.

"Очакваме един ползотворен лагер и вече да окомплектоваме преди всичко състава, както и да имаме повече време за работа във функционално отношение с хората, които са изостанали в подготовката. Едни 10 дни бяха безценни за нас и за хората, които се присъединиха. За съжаление, няма да могат всички играчи да вземат участие в първата контрола, но тепърва отборът ще придобива все по-завършен вид. Входящи трансфери ще има. Очакваме две момчета да дойдат на лагера, може би след контролата със Сепси. Очакваме тогава да се присъединят и останалите национали, и Парвиз Умарбаев, и Ивайло Чочев. Изходящи трансфери засега се коментират, има много предложения, но нито едно в момента не е прието", коментира Рибарски на аерогара София.

"Ограничено е времето, действително има много изходящи трансфери до тук. За съжаление, момчетата, които идват досега са били в почивка и не мога да ги използвам в първите контролни срещи, което действително много ще ни затрудни в началото. Надявам тези футболисти, с които досега работихме да се вложат на максимум, да останат преди всичко здрави и постепенно да включваме тези, които очакваме. Разделихме се с Алекс Колев и Ангел Бастунов, да, сега тръгват с нас Валентин Йосков и Мариян Тонев. Говори се в това отношение за нападател, а който от тях играе на по-добро ниво и е в по-добро състояние, той ще бъде нападателят. Очакваме да имам съвсем скоро развръзка", каза още наставникът на ЦСКА 1948.

"Радваме се, че мачовете ни ще се излъчват пряко. контролите са сериозни. Мисля, че ще бъдат максимално ползотворни. За съжаление, закъсняват някои футболисти и това ще ни попречи да говорим за подобряване на игровия облик още от първата контрола, но се надявам с течение на времето да влязат и останалите", добави Атанас Рибарски, а попитан за съперника на тима във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите - румънския вицешампион ФКСБ, специалистът отговори:

"Надявам се да успеем да го преодолеем, ще направим всичко възможно. Контролите ще покажат на какво ниво сме чисто игрово. Ще бъде изместен за друга дата първият мач, но ще бъдем домакини. Със сигурност има вълнение в мен. Благодаря на треньорите преди мен, с които съм работил. Една голяма отговорност е това и чест."

Футболистът на ЦСКА 1948 Реян Даскалов пък коментира: "Отиваме с нагласата да направим една хубава подготовка и да се подготвим за официалните мачове. Имаме доста силни противници в приятелските срещи и се надявам да постигнем добри резултати. Но най-вече да се подготвим добре за първия ни официален мач. Успяхме да си починем. Само националите имаха по-малка почивка. Настроението в съблекалнята е добро и смятам, че ще става още по-добре. Приобщаването е по-дългосрочен процес, но момчетата са много готини. Ние създадохме обстановка да могат да са адаптират по-бързо и да помагат на отбора."

На въпрос за очакванията му за участието в евротурнирите, Даскалов каза: "Нищо друго освен продължаване напред. Чакат ни трудни мачове. Тежък съперник, добър отбор, но мисля, че ние не отстъпваме по нито един показател. Все пак това е футбол и всеки има неговите реални шансове да продължи напред. Конкретна цел за групите на Лигата на конференциите нямаме, но играем мач за мач и се надявам да успеем."