Бразилското крило на ЦСКА 1948 - Педриньо, получи наградата си за играч на 34-ия кръг от изминалата кампания на Първа лига. Той говори за амбициите на състава от Бистрица, както и за очакванията си за предстоящото гостуване на Левски.

"Целта пред нашия отбор не беше да бърка работата на никой. Ние гледаме нашата игра. Играем феърплей. За този сезон се надявам се да се борим за първото място, а не да бъркаме сметките на другите. В съблекалнята има колектив, което е най-важно. Сега идват доста нови футболисти и се надявам да се вдигне нивото и конкуренцията в отбора. Отборът ще е по-силен и ще се борим за титлата", започна той.

“Опитвам се да вкарвам всеки мач независимост срещу кого играем, за мен важно е да вкарам. Разбира се, да вкарам гол срещу Лудогорец, ЦСКА-София и Левски е нещо по-различно и ще се опитам в този мач да вкарам срещу Левски“, продължи Педриньо.

За половин година в България, Педриньо е сигурен, че се чувства много комфортно тук.

"Успях да се адаптирам към България и футбола. Повече от пет месеца съм тук. Вече ме познават и другите отбори. Нямам крайна оценка за първенството, защото съм тук от няколко месеца. Тук в България се играе по-агресивно, отколкото в Бразилия. С отбора, който имаме в момента, ще бъдем в бразилския шампионат в средата на таблицата“, заяви крилото.

Педриньо направи и съпоставка между бразилския и българския футбол.

“Нямам още крайни оценки за българския футбол, все пак съм тук от скоро, но ако го сравним с бразилския футбол, тук се играе по-агресивно от Бразилия. В Бразилия се играят по 80 мача на година и не може да се играе на такова ниво, защото там се играе по-бавно, по-технично и това е разликата. Ако отборът на ЦСКА играе в бразилската Серия А го виждам в средата на таблицата, защото в Бразилия има доста сериозни отбори с доста сериозен бюджет. Нашият отбор е добър, но мисля, че за средата на таблицата може да се борим (в Бразилия)“, завърши Педриньо.