Румънският национал Влад Кирикеш, който прекара последните осем години от кариерата си в италианското първенство, но вече е свободен агент, може да се озове във ФКСБ и дори да играе в Лигата на Конференциите, съобщава румънският сайт АС.

Кирикеш тренира с тима на ФКСБ и това е било видяно от журналистите преди мача с Динамо (Букурещ) този уикенд. На самия мач снажният централен бранител е бил на трибуните на "Аркул де Триумф" в ложата с други хора от делегацията на клуба. Последният му отбор в Серия А беше Кремонезе, който обаче изпадна от елита.

Собственикът на ФКСБ Джиджи Бекали обяви днес, че Влад Кирикеш все още не е подписал и че трансферът му зависи от няколко неща. ФКСБ има още време да го впише в списъка на УЕФА до тази вечер, за да може бранителят да се изяви срещу българите от ЦСКА 1948 София. Той вече е играл един сезон за ФКСБ – през кампанията 2012/13, след което беше продаден на английския гранд Тотнъм.

"Да видим дали ще приеме предложението. Може би зависи от няколко фактора. Ако не е подписал, не можем да го включим в списъка на УЕФА. Попитайте го него дали иска да дойде. Мене няма какво повече да ме питате, вече си казах мнението“ , заяви Джиджи Бекали на пресконференция в двореца.

След това техническият директор на клуба Михай Стойка разкри и истинската причина Дариус Олару да не изиграе целия мач с Динамо, завършил 2:1.

"Промените бяха направени от Джиджи. За него мачът срещу българите от ЦСКА 1948 започна на полувремето на този с Динамо. Във всеки мач в историята на футбола първият въпрос в съблекалнята на полувремето е дали някой има болки или контузия. Няма как в това кратко време да смените ей така някой, който няма проблеми. Олару каза, че има мускулни крампи по време на втората част, а не на почивката в съблекалнята, заяви още Стойка пред orangesport.ro, обяснявайки излизането на централния полузащитник. Олару, който минава за любимец на собственика, вкара втория гол в мача в 35-ата минута.

Българската връзка в Стяуа се подсилва и по още една линия. ФКСБ, както е пълното име на клуба, изчаква развоя на събитията с Дорин Ротариу, който ще се окаже излишен в Лудогорец. В момента той тренира с разградчани след края на поредния наем, в който беше изпратен, но определено не попада в плановете на Ивайло Петев. Това се потвърждава от факта, че румънското крило не е картотекиран за евромачовете.

"В Лудогорец съм, ще тренирам с тях. Зависи какво ще реши клубът. Тук съм от няколко дни. Засега не знам нищо за такова нещо, за ФКСБ. Засега трябва да говоря с Лудогорец", каза Дорин Ротариу, цитиран от iamsport.ro.

Кариерата му започва много силно – Поли (Тимишоара) го продава на Динамо (Букурещ) през 2014-а година за 1,1 милиона евро – невероятна сума за вътрешен трансфер. След това отива в белгийския гранд ФК Брюж, а Динамо удвоява парите – прибира 2,2 милиона. Дорин Ротариу пристигна в Лудогорец през лятото на 2021-а със свободен трансфер, а преди това носил екипите на белгийския Мускрон, АЗ Алкмаар и ФК Астана.

Снимка: БГНЕС