На трибуна I на стадион "Васил Левски" българските фенове бяха поставили на оградата транспарант с келтски кръст, пише Труд. Той издържа само до първата минута на мача между ЦСКА 1948 и ФКСБ, след като наблюдателят на УЕФА призова за незабавното му отстраняване, съобщи gsp.ro. 
 

Банерът беше червен, а в средата имаше бял кръг, в който беше нарисуван забраненият от УЕФА кръст. Българският тим рискува да бъде санкциониран от евроцентралата. 
 

В ръководство срещу дискриминацията и расизма на стадионите УЕФА отбелязва: „Много крайнодесни групи са антисемитски чрез различни символи. Например лозунгът „Juden Zeigen“ (покажете ни евреите) с бесилка и келтски кръст“.

Според ADL, „неонацисткият келтски кръст е кръст с равни рамена, заобиколен от кръг, който често се използва от екстремистите на белите расисти. Произходът му датира от предхристиянския "кръст на слънцето" в древна Европа.

Норвежките нацисти са използвали версия на символа през 30-те и 40-те години на ХХ в. След Втората световна война различни групи и движения за превъзходство на бялата раса приемат символа. Днес тази версия на келтския кръст се използва от неонацисти.