Треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски говори пред медиите преди предстоящия двубой срещу Крумовград от 5-ия кръг на efbet Лига, cлед като в предишното си домакинство "червените" завършиха изненадващо 1:1 с Хебър (Пазарджик) на стадиона в Бистрица.

Рибарски започна брифинга с очакванията си за предстоящия мач. “Очаквам да стане един хубав динамичен двубой. За новак (Крумовград) притежава добри играчи, добър облик, започна специалистът.

Следващият въпрос беше свързан дали усеща напрежение и натиск във връзка с пропуснатата победа над останалия с 10 човека отбор от Пазарджик. В доста медии се прокраднаха информации, че постът на Рибарски не е много сигурен. Но това настроение беше затъмнено, след като седмицата мина под знака на новото попълнение Никола Илиев.

"Единственият натиск е от времето. Всяка една седмица е важна да променим облика. Отборът е действително изграден от добри играчи. Никола Илиев го познавам още от юношеска възраст, след което му изгледахме няколко мача от Примаверата на Интер (Милано). Радвам се, че избра нашия клуб. С качествата, които притежава ще бъде основен играч и надявам се да бъде в националния отбор".

“Не е тайна, че има интерес към наши играчи. Ние също имаме интерес към други играчи. Моята цел е да се фокусираме върху футболистите, с които разполагаме, за да можем да стигнем по-бързо до техния максимален потенциал и да го развиваме, а не да ги заменяме", каза роденият в Стара Загора треньор.

"Поуките от мачовете с ФКСБ са, че непредизвиканите грешки се наказват и това струва доста скъпо. Трябва да сме максимално концентрирани и ефективен в противникото наказателно поле. С времето ще се изчисти това. Имаме европейско ниво да се представяме по-добре. Няма треньор, който да каже, че липсата на Ивайло Чочев не се е отразила. Надявам се възстановяването да е преминало добре. Той положи доста усилия за това".

За мястото на Чочев се борят двама млади таланти. Стоян Стоичков, който беше привлечен от Пазарджик, дава все по-сериозна заявка за титулярното място. Но типичен дефанзивен халф е Емил Ценов, който е юноша на ЦСКА-София, а в мъжкия футбол влезе с екипа на Миньор (Перник). “Емил Ценов и Стоян Стоичков са футболисти с огромен потенциал. Емил Ценов излезе от групата за мача с Хебър, а на негово място влезе Ивайло Чочев. И двамата Ценов и Стоичков ще трупат игрови минути в първия отбор. Надявам се да имаме едно ядро от млади перспективни играчи", завърши бившият защитник.