Спортно-техническият щаб на Славия е взел решение да излезе срещу ЦСКА 1948 днес (20:00 часа) с резерви и куп юноши, които ще бъдат привикани от дублиращия състав.

Основната причина не е толкова във факта, че белите загубиха шансове за баража за ЛК след загубата от Арда в Кърджали, а че има куп играчи висящи с картони. Ако тази вечер те получат официални предупреждения ще пропуснат старта на следващия сезон.

Трима са заплашени да изгорят за по 2 двубоя, заради девети картони. С по 8 в момента са лидера и капитан Галин Иванов, Емил Мартинов и Виктор Генев. Както е известно, картоните се чистят за идната кампания, но само ако не са такива водещи до наказания.

С по 4 жълти картона в Славия за Керчев, Крис Стоянов и Емил Стоев.

Белите се събират за първа тренировка през лятото на 12 юни, като ще имат лагер в Банско. Наставникът Златомир Загорчич пък ще има финалсни разговори с ръководството относно бъдещето на тима.

ЦСКА 1948 има точка аванс пред Арда и по-добри показателни в преките мачове – две победи и равен. Така, ако двата тима завършат с еднакъв актив столичани ще имат предимство. В лагера на ЦСКА 1948 се надяват, че ще успеят да стигнат до бараж срещу ЦСКА за ЛК. Валентин Илиев ще заложи на най-доброто.