Капитанът на Румъния Николае Станчу, който бе избран за "Играч на мача", разкри, че той и съотборниците му няма да празнуват победата с 3:0 над Украйна.

Северните ни съседи вече са близо до класирането за осминафиналите на Евро 2024, въпреки че това бе едва първият им мач в групата, в която са още Белгия и Словакия.

"Познавайки себе си и познавайки съотборниците ми, мога да заявя, че никой от нас няма да празнува тази победа. Изцяло сме фокусирани върху мача с Белгия. Днес подкрепата на феновете ни беше невероятна. Никога преди не сме усещали нещо такова. Моите братя, баща ми, както и жена ми бяха целите в сълзи след мача.

Искам да благодаря на всички тези хора и се надявам, че сме ги направили щастливи. Благодаря им, надявам се, че те ще празнуват тази вечер. Това, което направихме днес, е сензационно", заяви Станчу, който вкара първия гол в мача.

"Този гол беше най-добрият в кариерата ми. Тази фланелка означава всичко за мен. Да вкараш гол на европейско първенство и да спечелиш по начина, по който го направихме ние, е просто невероятно", добави румънският капитан.