„Победата над Шотландия е голям успех за мен и за цяла Унгария“. Това заяви треньорът на унгарския национален отбор Марко Роси, след като воденият от него тим постигна инфарктна победа с 1:0 над Шотландия.

Това беше и първата победа на „маджарите“ на Евро 2024, които запазват шансовете си да продължат напред в турнира.

"Никога не съм имал лесни победи начело на Унгария. Само ще припомня, че се класирахме на това Европейско първенство с гол в 97-ата минута... Това са вторите ми еврофинали, а аз съм вече на 59 години, така че не знам дали ще има трети... Щастлив съм, че записахме първата си победа. Това е голям успех за мен и за цяла Унгария! Ако трябва да съм честен, напрежение има не само върху треньора на Франция или Германия, но и върху този на Унгария и аз го усещам всеки ден. Понякога дори ми се струва малко в повече. Въпреки това съм готов да го изтърпя заради отбора, заради моя екип и заради феновете. Те отново бяха невероятни и много от тях са с нас тук на Европейското. Дължим им огромна благодарност. Посвещаваме тази победа на тях", каза Роси.

Италианският специалист коментира и ужасяващия инцидент с нападателя Барнабаш Варга, който беше изведен в безсъзнание от стадиона.

" Барнабаш беше в безсъзнание и ние бяхме доста притеснени. Страх ни бе, че може би докторите няма да успеят да реагират достатъчно бързо. Но, благодаря на Господ, Барнабаш е добре, състоянието му е стабилно. Все пак ще трябва да се подложи на операция на скулата. Със сигурност той няма да играе повече, дори и да продължим напред", добави Роси.