Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, който сега е телевизионен анализатор, определи Испания като фаворит във финала на Евро 2024, но не отписа и Англия. 

Хората на Гарет Саутгейт стигнаха до битката за титлата след доста неубедително представяне и сериозен късмет в някои мачове, но ирландецът определено вярва и в тях. 

„За мен Испания е фаворит, но понякога нещата просто са предопределени за този отбор на Англия. Те трябваше да са отпаднали преди повече от седмица, но ето че сега моментът е на тяхна страна“ коментира Кийн пред ITV. 

„Хубаво е да виждаш футболисти, които влизат от пейката с правилната настройка, защото искат да влязат и да имат влияние, което и правят. Срещу Испания ще стане брилянтен мач, а резервите бяха ключови за много отбори на този турнир“ добави той. 

Подобно бе мнението и на Гари Невил. „Това е невероятно постижение, защото в крайна сметка колко пъти Англия е била в тази позиция? Не много. Дотук Испания играе най-добрият футбол, но усещането е, че нещо се случва. Нещата се подреждат в полза на Англия и това увеличава увереността. Ясно е обаче, че досега испанците са много по-добри от нашия отбор. И в същото време Англия някак си успява да елиминира противник след противник и става все по-добра и по-добра, защото в миналото играехме добър футбол, но бяхме наивни и често губехме. Сега е различно“ отчете той.