Италианските медии потвърдиха, че защитника на Италия Рикардо Калафиори ще бъде титуляр довечера срещу Албания. Това твърдят от "Гадзета дело спорт" и "Кориере дело спорт". Бранителят дебютира за Адзурите преди десетина дни и има само 2 мача на сметката си. Влезе като резерва при нулевото реми с Турция и игра титуляр срещу Босна и Херцеговина. Той обаче е предпочетен от Лучано Спалети да бъде титуляр в отбраната за двубоя тази вечер в Дортмунд.

Еврошампионът започва защитата на титлата си в Група В. Там са още тимовете на Испания и Хърватия, така че постигането на победа в този първи мач ще бъде от съществено значение. След вчерашната тренировка вече се появиха съобщения, че Калафиори е бил изпробван в карето в отбрана, което лесно може да се промени до трима централни бранители с избутването на Федерико Димарко напред.

Сега тази идея е потвърдена, което е огромна проява на вяра в играча, който едва миналия месец навърши 22 години. Спалети се доверява на Калафиори Калафиори направи пробив в сезона с Болоня, като вкара два гола и даде пет асистенции в 30 мача в Серия А.