Нападателят на Арсенал Кай Хаверц ще бъде част от отбора на Германия за Евро 2024, обяви Германският футболен съюз чрез популярния канал в социалните мрежи Calcio Berlin.

24-годишният Хаверц има 44 мача за Бундестима и треньорът на националния отбор Юлиан Нагелсман ще разчита на него в предни позиции за мачовете от Европейското първенство.

Хаверц имаше труден старт в Арсенал след лятно преминаване от Челси, но сега е във върхова форма и в битката за титлата във Висшата лига с "артилеристите".

Хаверц е осмият играч, чието име официално изтече от неделя преди обявяването на пълния състав в четвъртък за турнира от 14 юни до14 юли.

Германският футболен съюз оповестява имената по нестандартен начин чрез традиционните и социалните медии, за да генерира повече интерес и да избегне изтичане на информация в медиите, както преди приятелските мачове през март.

Другите посочени играчи до момента са вратарят Мануел Нойер, защитниците Нико Шлотербек, Йонатан Та и Робин Кох, халфовете Александър Павлович и Крис Фурих и нападателят Никлас Фюлкруг.

Снимка: БГНЕС