Германецът Тони Кроос обяви прекратяването на кариерата през това лято си чрез емоционално съобщение в социалните мрежи.

"Моята кариера на футболист приключва това лято, след Евро. Както винаги съм казвал, Реал Мадрид е и ще остане моят последен клуб", написа германският национал в Инстаграм, като увери, че амбицията му винаги е била да "завърши на най-високо ниво".

"17 юли 2014, денят на представянето ми в Реал Мадрид, денят, който промени живота ми. Живота му като футболист, но най-вече като човек. Това беше начало на нов живот в най-големия клуб на света. Днес, след 10 години, в края на сезона, този живот ще приключи", продължи халфът, чийто договор изтича в края на юни.

Световният шампион от 2014 уверява, че "има само една идея в главата си" - да спечели с Реал Мадрид 15-ата Шампионска лига, която ще бъде е негова шеста (пет с Реал Мадрид, една с Байерн Мюнхен).

В специално комюнике мадридският клуб желае да "изрази благодарността и признателността си към Тони Кроос, играч, който вече е част от историята на Реал Мадрид и който е една от големите легенди на нашия клуб и на световния футбол", поздравявайки "фундаментален футболист", който е спечелил 22 трофея и е изиграл 463 мача с бялата фланелка.

"Тони Кроос ще остане завинаги в сърцата на всички фенове на Реал Мадрид заради отличния си футбол и за това, че е играч, който е давал всичко за тази фланелка", написаха от испанския гранд.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес поздрави "един от най-големите играчи в историята на клуба, който е и винаги ще остане негов дом".