Джамал Мусиала е сигурен, че Шотландия трябва да се притеснява от Германия, ако домакините на Евро 2024 демонстрират добра форма в мача на откриването на турнира в петък вечер. "Гайдарите", водени от Стив Кларк, са смятани за аутсайдери срещу четирикратните световни шампиони.

21-годишният атакуващ халф на Байерн Мюнхен, който играеше за Англия и Германия на младежко ниво, говори за предизвикателството пред Бундестима в срещата от група "А".

"Играем с променлив успех, но винаги създаваме много проблеми на съперника. Важно е ние самите да се съсредоточим върху това да играем добре, тогава Шотландия ще се тревожи повече за нас, отколкото ние за тях. След последното Световно първенство напреднах физически и подобрих играта ми като цяло. Целта ми е да продължа да се развивам от година на година. Най-много ми харесва, когато имам сигурността да бъда подкрепен от защитата и да мога да се движа свободно. Чувствах се наистина добре в последните няколко мача", заяви Мусиала пред официалния сайт на футболната федерация на Германия.

Съотборникът на Мусиала в Байерн Мюнхен, полузащитникът Александър Павлович, пропуска турнира поради заболяване. Старши треньорът на отбора Юлиан Нагелсман извика Емре Джан от Борусия Дортмунд като заместник.

"Искахме още един дефанзивен халф в нашия състав и затова решихме да повикаме Емре Джан. Той даде да се разбере, че е развълнуван и готов да се присъедини към нас веднага. Искахме още един футболист с опит и такъв, който знае как да се справя с напрежението. Той отговаря добре на този профил", коментира Нагелсман.