Фенове на германския национален отбор искат преиграване на четвъртфиналния мач от 1/4-финалите Евро 2024 срещу Испания, загубен с 1:2 след продължения, съобщава Sky Sport Germany.

В сайта Change.org се появи петиция, чийто автор е Ерик V. Той мотивира твърдението си с работата на екипа на английския рефер Антъни Тейлър - според него реферът е допуснал няколко сериозни грешки, които са повлияли на хода на мача. Пълният текст на петицията изглежда така:

„В 106-ата минута не беше отсъдена чиста дузпа [срещу Испания], когато Марк Кукурея блокира очевидна възможност за гол с протегната ръка. Реферът Антъни Тейлър продължи играта, а ВАР необяснимо не се намеси. И това беше само едно от многото лоши решения. В 77-ата минута Начо попречи на Никлас Фrлкруг да завърши центриране на Флориан Вирц - испанецът принуди съперника си да падне и му попречи да завърши атаката. Двете лоши решения, споменати по-горе, очевидно бяха ключови и промениха играта. Затова смятам, че мачът трябва да се преиграе. Ако и вие се чувствате по същия начин, моля, подпишете тази петиция и кажете на приятелите си.”

Към момента над 350 хиляди са подписали петицията за преиграване.

Това обаче е глас в пустиня. Дори да беше призната грешката на Тейлър, нищо нямаше да се промени. В регламента на Евро 2024 няма нито дума, че може да бъде наредено преиграване заради некачествена работа на рефера. Събирането на подписи няма да промени нищо.

Националният отбор на Испания ще играе срещу Франция на полуфиналите на Европейското първенство. Мачът е във вторник, 9 юли, в Мюнхен./БГНЕС