Треньорът на Унгария Марко Роси разкритикува решението за зачитане на началния гол на Германия, след като неговият отбор загуби с 2:0 от домакините на Евро 2024 в Щутгарт.

"Никога не съм се оплаквал в кариерата си като играч или треньор, никога не съм търсил оправдания, но това, което съдията направи тази вечер...беше двоен стандарт", каза Роси.

"Съдията призна гол при бутане на Орбан. През второто полувреме в подобна ситуация на (Роберт) Андрих съдията свири фаул".

Роси взе на прицел и видеоасистент съдиите, че не са се намесили, като голът на Мусиала беше оставен да се признае след кратка проверка на VAR.

"От моя гледна точка Германия така или иначе щеше да спечели, но съдията беше допълнително помогна", каза той.

"Няма за какво да съжаляваме. Направихме някои грешки, но грешките са част от футбола и са допустими. Германия и другите отбори от световна класа ни превъзхождат. Наясно сме с това. Бих казал, че Германия е най-големият фаворит на Евро 2024", заяви италианският специалист.

"Работихме върху тактиката, както и върху психологическата ни нагласа. Играчите изпълниха това, което изисквах от тях. Горд съм с представянето им. Знаехме, че срещу Германия е възможно да загубим. Те имат играчи от световна класа. Тактиката ни не беше лоша и можеше да сработи, но тяхната класа натежа. Създадохме шансове, но нямахме късмет в тези моменти. През целия мач това ни липсваше", добави той.

Роси говори и за предстоящия мач с Шотландия, в който маджарите ще се нуждаят от задължителна победа, за да се класират за следващата фаза.

"Шотландия играе физически футбол. Надявам се да изпълним това, което нашите фенове винаги искат от нас - да бележим голове. Моите указания са други. Аз искам да виждам максимално влагане във всеки един мач", завърши Роси.