Знаехме, че можем да разчитаме на Дуа. Това заяви по адрес на нападателя на Лудогорец селекционерът на Швейцария Мурат Якин след победата на "кръстоносците" над Унгария с 3:1 в мач от група А на Евро 2024. Квадво Дуа отбеляза първия си гол с националната фланелка в едва втория си старт за представителния тим, като моментално влезе в историята, превръщайки се в първия футболист от българското първенство с попадение на еврофинали.

"Той е играч, който е силен в наказателното поле. Имаме такъв футболист в лицето на Бреел Емболо, но знаехме, че можем да разчитаме на него", сподели Якин за Дуа, който изненадващо бе предпочетен в титулярния състав на Швейцария за сметка на Емболо, влязъл след почивката и оформил крайното 3:1.

Наставникът на швейцарците не спести похвали и към Михел Ебишер, който се отчете с гол и асистенция за попадението на Дуа, както и към Емболо. "Днес можем да се насладим на тази великолепна атмосфера с нашите фенове. Като треньор, аз имам роля в създаването на подходяща атмосфера сред играчите", каза още Якин, който коментира и предстоящия съперник Шотландия:

"Не е лесно да играеш срещу Германия. Следващата сряда ни чака абсолютно различен мач. Важно е, че спечелихме първия си двубой, но не останах щастлив от второто ни полувреме, така че трябва да играем по-добре следващата седмица. Фантастично е да видим колко много швейцарски привърженици имаше днес на трибуните", допълни той.