Швейцарският национал Джердан Шакири вярва, че е футболист за големите мачове и е доволен от красивото си попадение при равенството 1:1 срещу Шотландия в мач от група А на европейското първенство по футбол. Той обаче заяви, че неговият отбор е трябвало да спечели срещата.

Швейцария е почти сигурен участник в елиминациите, след като събра четири точки и три повече от третия в класирането Шотландия. Лидер в групата е домакинът на европейското първенство Германия с две точки повече преди директния сблъсък между двамата отбора по-късно през седмицата.

"Радвам се, че успях да помогна на отбора. Създаден съм за големите мачове и се надявам да бъда запомнен с това", заяви Шакири, цитиран uefa.com.

"Разочаровани сме, че не спечелихме този мач, но 1:1 е реален резултат. Шотландците се бориха до последно и също опитваха да вкарат втори гол, но ние бяхме по-добрият отбор и имахме по-чистите положения. Ако бяхме вкарали, мачът най-вероятно щеше да се открие и щяхме да стигнем до още едно попадение. В следващия двубой трябва да се възползваме от положенията ни.

Капитанът на швейцарците Гранит Джака добави, че той и неговите съотборници са длъжни да се възползват от положенията си в последния мач в груповата фаза срещу Германия.

"Това беше добър мач, от който можем да си извадим поуки и да градим. Трябваше обаче да създадем повече възможности за гол. Днес (в сряда - б.пр.) видяхме колко важен за отбора е Шакири. Не са много футболистите с ляв крак като неговия", каза Джака, цитиран от uefa.com.

Снимка: БГНЕС