Капитанът на националния тим на Хърватия по футбол Лука Модрич заяви, че ще продължи да играе въпреки вероятното отпадане на страната му от Европейското първенство, след като допусна гол в добавеното време при равенството 1:1 с Италия в последния мач от група "B" в понеделник вечер.

Модрич, който е носител на Златната топка от 2018 година, когато Хърватия достигна финала на Мондиала в Москва, изведе отбора си напред секунди след като пропусна дузпа, но след това италианецът Матия Дзакани изравни за крайното 1:1.

Равенството прати Италия към осминафиналите на Евро 2024 остави Хърватия на трета позиция в група "B" с две точки - малко вероятно да са достатъчни, за да заемат едно от местата, запазени за четирите най-добри трети отбори.

Въпреки разочарованието, Лука Модрич увери, че иска да продължи дори след 178 международни мача от дебюта си през 2006 година насам.

"Бих искал да продължа да играя завинаги, но вероятно ще дойде момент, когато трябва да спра с футбола. Ще продължа да играя, но не знам още колко време", обясни 38-годишният полузащитник.

"Това беше много стресиращо. Продължихме да се борим до края, но за съжаление футболът беше безмилостен към нас тази вечер. Беше жесток преди всичко днес, но също и в предишния ни мач (равенство 2:2 с Албания), когато също допуснахме късен гол", добави Модрич.

"Но това е неразделна част от футбола. Често ти дава много усмивки, но в други случаи те прави много тъжен, както стана днес, когато загубихме по начина, по който го направихме. Трудно е, когато губиш така, да намериш думите, за да опишеш как се чувстваш. Разбира се, че трябва да се възстановим. Но това е положението. Както казах по-рано, може би е несправедливо, защото всички ние наистина се борихме за Хърватия от първия съдийски сигнал до последния. Но резултатът е такъв, какъвто е. Футболните богове не винаги ни се усмихват, но ние трябва да се гордеем с начина, по който представихме нашата страна тази вечер", завърши Лука Модрич, който стана най-възрастният голмайстор на Европейско първенство. На 38 години и 289 дни плеймейкърът счупи рекорда на австриеца Ивица Вастич (38 години, 257 дни) от Евро 2008.

"Не знам какво да кажа. До последната минута имахме всичко, а след това... Нямам думи. Разочаровани сме Не знам какво се случи при гола на Италия, трябва да видя ситуацията отново", заяви хърватският полузащитник Лука Иванушец.

Защитникът Йосип Станишич коментира: "Всички сме ядосани и тъжни, не можем да повярваме. Когато видях осем минути продължение, си помислих, че има нещо нередно."