Селекционерът на Албания Силвиньо заяви, че е много щастлив за тима след равенство 2:2 при срещата с Хърватия на Европейското първенство в Германия.

"Мисля, че заслужихме равенството. Играхме със сърце. Борихме се със сърце и точно това представя тази нация", заяви албанският селекционер.

"Тази точка ще важи за този отбор до края на живота на футболистите. Ние сме млад състав, а едва за втори път сме на такъв турнир. Трябва, влизайки на терена да използваме всеки момент, за да се борим със сърце и да си извадим поуки от Европейското първенство. Ще помня този мач до края на живота си", каза още Силвиньо, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Трябва да уважаваме съперника, защото Хърватия се справя наистина добре в последните години. Те има изключителни футболисти. Целият мач е труден за анализиране. През първото полувреме се справихме добре, но имахме трудности през втората част за повече от 15-20 минути. В крайна сметка заслужихме равенството", добави Силвиньо на пресконференцията след двубоя.

"Мисля, че направихме добри смени в хода на мача. В последните минути имахме възможности да спечелим и може би, ако имаше повече време, можехме да направим повече", завърши 50-годишният бразилски футболист.