Албанският полузащитник Казим Лачи, който отбеляза първия гол за националния тим на страната при равенството 2:2 с Хърватия на Европейското първенство по футбол в Германия, заяви, че резултатът ще донесе самочувствие на състава да продължи напред, а футболистите да вярват в себе си.

"Мачът с Испания ще бъде по-труден, но ние ще дадем максимума от себе си, за да стигнем до победата. Мисля, че ни липсваше и малко късмет, но ние не се предадохме през целия двубой. Работихме много и опитахме да дадем всичко от себе си. Можехме да "убием" мача през първото полувреме, защото имахме два добри шанса, но това е футболът", продължи Лачи.

"Страхотно е да отбележиш гол на Европейско първенство, а когато това е първото ти първенство, за мен лично, чувството е страхотно. Тази точка срещу Хърватия ще ни даде повече увереност за срещата с Испания. Ще трябва да почакаме и за резултата между Италия и Испания, но ние никога няма да се предадем и срещу испанците. Ще гледаме на мача като на финал", каза още Лачи на пресконференцията след равенството с Хърватия.

Другият голмайсторът за Албания Клаус Джасула, който вкара изравнителното попадение, коментира: "С малко късмет можехме да отбележим и трети гол. Знаем, че двубоят с Испания ще бъде много труден, но във футбола всичко е възможно. Ако играем като днес, всичко може да се случи."

"Направихме много добър мач, особено през първото полувреме. Ако имахме и малко късмет, имахме и шансове да спечелим мача. Хърватия има добър отбор. Трябва да се насладим на случващото се, защото играхме срещу един от най-добрите отбори на турнира. Те ни затрудниха много пъти", добави Ясир Асани.