Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд беше остро критикуван у дома за неговите смени при разочароващото равенство 1:1 със Словения в първа среща от група C на Евро 2024, но треньорът не се съгласи с тях.

След като поведоха чрез Кристиан Ериксен в 17-ата минута, датчаните изглеждаха уморени, преди Словения да изравни в 77-ата минута, а на отбора на Хюлманд му липсваше енергията след това, за да стигне до успеха.

"Да кажем, че бях направил смените по-рано и тогава те бяха вкараха - тогава щяха да ме попитат защо направих промени в отбор, който се справя добре", каза треньорът пред медиите на базата на тима във Фройденщад.

"Толкова е лесно да гледате футболни мачове отстрани, но никога не получавате отговор какво би се случило, ако бяхте направили нещо различно. Понякога промените работят, понякога не" добави Хюлманд.

Датчаните имаха няколко шанса да направят 2:0 преди изравняването на Словения, но треньорът не се съгласи с оценката, че неговият отбор е доминирал през първото полувреме, преди да намали оборотите.

"Прегледах видеозаписа и нямаше нищо в слънцето, луната или звездите, което да предполага, че те са получили надмощие . Всички статистики показват, че ние сме доминирали", каза Хюлманд.

Датчаните се изправят срещу Англия в четвъртък, а защитникът Йоахим Андерсен даде съвет на феновете, които са критични към състава.

"Бих искал да кажа, че хората трябва да се отпуснат и да бъдат малко по-позитивни. Имаме още мачове и ги очакваме с нетърпение. Всичко е възможно", каза Андерсен.

Снимка: БГНЕС