Сърбия работи в последните дни да подобри слабия си старт на Европейското първенство по футбол в мачовете с Англия и Словения и ще се опита в мача с Дания да наложи преса от първата минута, обяви селекционерът им Драган Стойкович.

Въпреки солидното второ полувреме срещу Англия, сърбите не успяха да го материализират и претърпяха поражение с 0:1. Срещу Словения сценарият не беше много по-различен, но все пак равенството дойде в последните секунди.

"Това е един от проблемите, по които работим, и това е нещо, което искаме да подобрим и да коригираме“, каза Стойкович пред репортерите днес. Този път в първите 45 минути няма да има предимство за противника. След като влезем в мача и наложим пълен контрол над топката, тогава нещата се променят драстично".

Дания е на 2-о място в група С с 2 точки от две равенства, на 2 от лидера Англия, който по същото време се среща със Словения. Дания ще продължи напред, ако победи Сърбия, но ще отпадне, ако загуби, а Словения – не. А ако и двата мача завършат наравно, то тогава Словения и Дания ще решат 2-ото място по голова разлика и други показатели.

Стойкович планира да направи промени в титулярния си състав и претегля плюсовете и минусите дали да използва един или двама нападатели. Също така каза, че играчите, които влизат от пейката, могат да бъдат по-важни от тези, които започнат от първата минута Пример за това е Лука Йович, който се появи, за да вкара изравнителния гол срещу Словения.

"Имам предвид, че понякога тези от пейката могат да усетят мача отвън и да грабнат шанса си по-добре от тези, които са започнали", мотивира се треньорът. И допълни, че въпреки цялата настройка за различно поведение, очаква труден мач срещу Дания – отбор, който той нарича "организиран, но и добър физически и технически".

Последва питане какво ще правят с Кристиан Ериксен, който изглежда като човек, който дирижира цялата игра на скандинавците. "Бих искал да го видя на пейката, а не на терена, защото с топка в крака е много опасен. Прецизен е в отиграванията си и има силен далечен удар. Ако ще започне, трябва да се погрижим добре за него", обясни Пикси Стойкович.