Джуд Белингам е способен да изведе английския национален отбор по футбол до титла на европейското първенство това лято, сигурен е легендарният нападател Алан Шиърър. Халфът вкара 19 гола в 27 мача в испанското първенство за Реал Мадрид и е един от най-добре представящите се играчи в ЛаЛига.

"Той може да бъде Х-факторът и това е ясно, когато видиш постигнатото от него до момента. Статистиката му за Реал Мадрид никак не е лесна за репликиране", заяви Шиърър, цитиран от агенция ПА и ДПА.

"Немислимо е, че той премина в толкова могъщ отбор като Реал Мадрид и играе на толкова голяма сцена, а сякаш не се влияе и грам от напрежението, въпреки че е изключително млад. Това е голямо предимство за него. Сигурен съм, че и мачовете за Англия на европейското няма да му повлияят негативно. Белингам ще бъде изключително важен за отбора".

Англия ще влезе на европейското първенство в прекрасна форма. Хари Кейн счупи поредица от голови рекорди в германското първенство с Байерн Мюнхен, Фол Фоудън от Манчестър Сити взе приза за най-добър играч във Висшата лига, а Букайо Сака е движеща сила при вицешампионите от Арсенал.

"Твърдо вярвам, че Англия никога не е имала по-сериозен шанс да вземе голям турнир, особено като гледам шестимата напред. Със сигурност имаме голям шанс и жалко, че не го направиха още срещу Италия, когато мачът завърши с дузпи. Момчетата обаче имат нова възможност да влязат в историята и да станат икони, както го направиха футболистите от 1966 (световните шампиони - б.пр.)", продължи бившият нападател.

"Залогът е голям и се надявам да си свършат работата. Англия трябва да намери начин да спечели. Ако има година, в която не се съмнявам, че ще го направят, то това е тя".

Снимка: БГНЕС