Мениджърът на националния отбор на Англия по футбол Гарет Саутгейт намекна, че може да напусне поста след края на Европейското първенство, което започва в петък в Германия.

"След Евро 2024 може да подам оставка. Това може да е последният ми голям турнир начело на Англия. Ако не спечелим трофея, няма да има смисъл да водя националната селекция. Това е последният ми шанс. Хората стават нетърпеливи", каза специалистът пред Асошиейтед Прес.

Той направи равносметка на представянето на "Трите лъва".

"Водя този отбор от осем години и усещам, че сме близо до успеха. Малко не ни стигна на миналото европейско първенство. Ако искаме да бъдем голям отбор ще трябва да се докажем в тези моменти", добави Саутгейт.

Според медиите в Англия има шанс той да се преориентира към някой от клубните отбори в родината му, като най-честно се спряга името на Манчестър Юнайтед.

Англия ще участва на своето 11-о европейско първенство. В исторически план най-доброто представяне на тима е второто място от Евро 2020, когато във финалната среща островитяните бяха победени от Италия след изпълнение на дузпи.