Джон Стоунс подкрепи съотборника си в националния отбор на Англия и Манчестър Сити Фил Фодън да покаже колко добър е всъщност на Евро 2024, като според бранителя Фодън може да бъде избран за Играч на турнира в Германия.

Фодън пристига на Европейското след силен сезон на "Етихад", отбелязвайки 19 гола в комбинация с 8 асистенции, които бяха ключови за това да помогнат на Сити да спечелят безпрецедентна четвърта поредна титла на Висшата лига. Формата на 24-годишния футболист доведе закономерно до това той да бъде избран за Играч на сезона в Манчестър Сити, Футболист на годината във Висшата лига и Играч на годината според Асоциацията на спортните журналисти.

Сега той ще се опита да изведе Англия до първи голям трофей след 58-годишна суша, започвайки с двубоя срещу Сърбия от група С.

Запитан относно това дали Фодън може да стане Играч на турнира, Стоунс отвърна: "Да. Пристрастен съм, мисля, че той играе невероятно. Преди всичко начинът, по който играе, толкова технично, сякаш е в парка. Смятам, че той прибави много към играта си. Голове, зрялост, разбиране на ситуациите, пресата му. Този сезон бе изключителен за него и се надявам и съм сигурен, че ще демонстрира всички тези качества на турнира", сподели Стоунс, който имаше физически проблеми, но вече е готов за игра.