Английският нападател Хари Кейн коментира критиките към националния отбор заради представянето му на Евро 2024. По-рано легендата Гари Линекер нарече представянето на отбора на континенталното състезание „скапано“.

„Бившите играчи трябва да разберат, че е много трудно да не се слушат критики сега, особено за някои нови играчи в тази среда, които не са свикнали с нея. Всеки има собствено мнение, но въпросът е, че нашият отбор не е печелил нищо от много, много дълго време. Много от тези играчи също бяха част от това, така че знаят колко е трудно.

Реалността е, че те знаят колко е трудно да играеш на големи турнири, колко е трудно да играеш за националния отбор. Всички искаме да спечелим Евро 2024. Много по-добрият начин е да помогнем на момчетата колкото е възможно повече, да им вдъхнем увереност“, каза Кейн, цитиран от Evening Standard.

В първите два кръга от груповата фаза на Евро 2024 Англия победи Сърбия (1:0) и завърши наравно с Дания (1:1). Отборът на Гарет Саутгейт води в класирането на група „С“ с 4 точки. На 25 юни англичаните ще срещнат националния отбор на Словения. Началото е в 22:00 часа.