Оливие Жиру обяви в интервю за L'Equipe, че ще сложи край на кариерата си с националния тим на Франция след европейското първенство по футбол в Германия.

"Ако трябва да бъда честен, това ще бъде последното ми първенство със "сините". Със сигурност ще ми липсва, но трябва да дадем път на младите", обясни голмайсторът за националния тим на Франция с 57 попадения в 131 мача.

„Освен това чувствам физическа и психическа умора. Винаги съм казвал, че ще спра, когато тялото ми поиска. Мисля, че ми остават още две добри години във футбола. Но за националния тим, това ще бъде краят“, каза нападателят на Милан, който от следващия сезон ще се присъедини към своя бивш съотборник и приятел Юго Лорис в Съединените щати в отбора на Лос Анджелис.

Жиру е светоен шампион с Франция през 2018 г. и на 37-годишна възраст ще се опита да спечели една от най-престижните титли, които са му убягвали, а именно тази от европейското първенство, на което достига финал със "сините" през 2016 г.

Тогава нападателят записа името си в историята на шампионата, когато вкара първото попадение. Той се разписа в 58-ата минута с глава в първия мач на първенството, който Франция спечели с 2:1 срещу Румъния. /БГНЕС