Антоан Гризман няма да бъде титуляр за Франция днес срещу Полша, пише вестник "Екип". Звездата на Петлите ще остане резерва в последния сблъсък от груповата фаза за тима на Дидие Дешан и това е треньорско решение.

От гледна точка на най-новата история на френския национален отбор мача с Полша днес ще бъде голямо събитие. От 2016 г. и втория мач на Еврото срещу Албания (2:0) Дидие Дешан не се е справял без Антоан Гризман в мач с голям залог на голям турнир. Серията от 84 поредни мача на Гризман, която беше прекъсната от контузия през март миналата година, е коментирана много пъти преди това. Но този път става дума за техническо решение, което вероятно ще принуди вицекапитана на Петлите да седне на пейката за мача срещу Полша днес.

Дори и за трети мач от груповата фаза отстраняването на 33-годишния нападател на Атлетико Мадрид никак не е маловажно. Още повече като се има предвид колко малко промени се планират в стартовия състав и колко близки са отношенията между двамата с Дешан от 2014 г. насам, когато Гризу направи своя международен дебют. И така, как да тълкуваме това решение, което е било съобщено на нападателя от щаба на Петлите вчера?

Малко неща са се просмукали от диалога, но в основата на този избор е желанието да дадат почивка на Гризман. Дидие Дешан, който сам призна за миналия двубой, че "това не е най-добрият му мач в синьо", е решил да опита без Гризу днес. Но дали мястото му въобще е под угроза? Трудно се заместват 131 мача и 44 гола за тима на Франция.

Гризман е разочарован и огорчен от това решение, а през последните седмици с усмивка и публично потвърждаваше способността си да се адаптира. Не е ясно дали тази адаптация е по вкуса му. Вчера според източници от тима, той е бил разочарован и много огорчен от решението. 

"Физически съм много добре, но в двата приятелски мача бях малко уморен заради тежката подготовка. На 33 години не се възстановяваш толкова бързо, но аз съм на 100%, чувствам се добре", обясни той в Лайпциг в навечерието на мача с Нидерландия. Запитан същата вечер за решенията на Дешан, което изведе Петлите до световната титла през 2018 г., той отговори с усмивка: "Треньорът винаги има малкото тактическо докосване, което ще направи разликата, той много рядко греши".

Според "Екип" тима на Франция ще изглежда така: Менян, Кунде, Упемекано, Салиба, Тео Ернандес, Рабио, Чуамени, Канте, Дембеле, Тюрам, Мбапе