Поляците няма да се предадат и ще хвърлят всички сили в следващите два мача от европейското първенство по футбол, обеща селекционерът Михал Проберж на пресконференцията след поражението с 1:2 срещу Нидерландия. На отбора му предстоят двубои срещу Австрия и Франция.

"На първо време искам да благодаря на полските фенове. Както на тези, които бяха на стадиона, така и на тези, които гледаха по телевизията", заяви Проберж за uefa.com.

"Казах на момчетата, че в някои моменти не държахме топката достатъчно дълго и не атакувахме масирано. Жалко, защото обикновено сме добри в това. Нидерландците изиграха фантастичен мач, но и ние имахме силни моменти, въпреки че в този мач бяхме аутсайдери.

"Аутсайдери сме в групата и за това смятам, че можем да се гордеем с представянето ни днес. На турнирите обаче важни са само точките. Разбира се, няма да се предадем, а ще дадем всичко в последните ни два мача. Можем да играем още по-добре, още по-агресивно".

Нападателят Адам Букса, който вкара първия гол, добави: "Радвам се, че вкарах. Винаги съм мечтал да играя на такъв турнир  и съм щастлив, че най-накрая го направих. Имам обаче смесени чувства, защото допуснахме две попадения и паднахме".

Снимка: БГНЕС