Халфът на Белгия Кевин Де Бройне призна, че не усеща никакъв ефект от контузията, която го мъчеше почти през целия сезон с Манчестър Сити и изрази оптимизъм преди старта на тима срещу Словакия на Евро 2024, съобщи Ройтерс.

"Дълго време бях извън терена и е възможно това да ми се отрази", каза той. "Но последните три или четири месеца изиграх много мачове на добро ниво. Готов съм да помогна на Белгия да направи нещо добро на турнира", вярва той.

Заради контузии Де Бройне има само 4 мача за Белгия след отпадането на отбора още в груповата фаза на Световното първенство в Катар в края на 2022.

"Катар приключи, не можем да променим нещата. Беше разочарование, но сега сме с нов треньор и е нов турнир", позитивен е Де Бройне.

Централните защитници Ян Фертонген и Артюр Теате ще бъдат на линия за мача със Словакия.

"Не мисля, че отборът ми е трети най-добър в света в момента, какъвто ни е ранкингът, но на първенство това няма значение. Чувствам, че отборът е готов. Не сме фаворити и е трудно", добави той.

Де Бройне похвали стила на отбора при селекционера Тедеско, като няма загуба в 15 мача, след като пое поста то Роберто Мартинес през февруари 2023 година.

"Мисля, че прогресирахме като отбор и продължаваме да го правим", добави Де Бройне.