Капитанът на националния отбор на Белгия Кевин де Бройне определи като напълно заслужена победата с 2:0 над Румъния в мач от група "Е" на Евро 2024.

Успехът запази напълно реални шансовете на "червените дяволи" както за класиране за следващата фаза, така дори и за първото място в групата след поражението с 0:1 от Словакия на старта.

"Играхме добре като отбор и заслужавахме тази победа. Мисля, че представянето ни бе по-добро в сравнение с това в първия мач. Но и сега дадохме шансове на противника пред нашата врата, както и пропуснахме доста положения", заяви Де Бройне, който бе определен и за "Играч на мача" от УЕФА след като вкара за крайното 2:0.

"Знаехме, че трябва да спечелим този мач на всяка цена. Сега трябва да починем. Наясно сме какво ни предстои срещу Украйна и какво трябва да направим там. В отбора има много млади момчета, които играят за пръв път на подобен форум като европейското първенство. Аз съм вече доста години в националния отбор и искам да им покажа как трябва да се държи един играч и какво означава да бъдеш лидер", добави полузащитникът на Манчестър Сити.